Wicote ingår partnerskap med Teqt Group
2021.11.25

Wicote blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Wicote Entreprenad Aktiebolag, en ledande aktör inom tak, terrass, pool och P-däck i Västsverige. Tidigare ägarna Carl-Gunnar Wiktorsson, Håkan Zachrisson och Sam Ranch kommer fortsatt att vara aktiva i verksamheten.

 

Wicote har funnits sedan 2004 och har sitt säte på Hisingen i Göteborg. Företaget utför projekt inom nyproduktion, renovering och service i Västra Götaland, Bohuslän, Halland och Västmanland samt närliggande områden. Verksamheten har 69 anställda och utför i huvudsak entreprenader med tätskikt och isolering på tak, terrasser, pooler och P-däck. En stor del av verksamheten är även renovering och service, där Wicote arbetar med såväl privata fastighets- och byggföretag som offentliga kunder.

 

”Vi på Wicote vill alltid arbeta långsiktigt och göra det bästa för våra kunder och medarbetare. Med 30 års erfarenhet ser vi fram emot att vara med och starta Teqt Group, vi ser fram emot att samla de skickligaste medarbetarna och mest ambitiösa företagen i branschen. Genom samverkan i Teqt Group ska vi fortsätta att utvecklas och göra bra saker för våra kunder och medarbetare.” säger Carl-Gunnar Wiktorsson, Wicote.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar: ”Med den starka position Wicote har skapat hos kunder såväl som i branschen får Teqt Group en riktigt bra position för vidare expansion. Som ett av de större och mer välskötta tätskiktsbolagen i branschen kommer Wicote också att kunna bidra med mycket erfarenhet till Teqt Groups fortsatta utveckling. Vi ser med stor tillförsikt fram mot en fortsatt fin utveckling i Wicote och ett bra samarbete med Calle, Håkan, Sam och hela deras duktiga team.”

 

Wicote bedriver en stabil verksamhet med god lönsamhet. De tidigare ägarna genomförde i samband med överlåtelsen en återinvestering i Teqt Group och kommer fortsatt att vara aktiva i verksamheten.

 

”Wicote har under många år byggt upp sitt gedigna rykte genom fokus på kvalitet och en hög servicenivå. Vi ser det som ett resultat av verksamhetens starka företagskultur där stolta och skickliga medarbetare varje dag utmärker sig genom sitt stora engagemang. Vi är väldigt glada över att välkomna Wicote som medgrundare i Teqt Group och ser fram emot den fortsatta expansionen i södra Sverige.” säger Anders Barklöf, styrelsemedlem i Teqt Group.

 

Förvärvet av Wicote genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.