Takteknik i Hälsingland ingår partnerskap med Teqt Group
2021.12.02

Takteknik blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Takteknik i Hälsingland AB, som har en ledande marknadsposition inom tätskiktsentreprenad i Hälsingland. De tidigare ägarna Ola Hermansson och Christer Svensson kommer fortsätta att vara aktiva i verksamheten.

 

Takteknik i Hälsingland grundades 2001 och har kontor och lager i Söderhamn samt en etablering i Bollnäs. Företaget är främst verksamma i Hälsingland men utför även projekt i Gävleområdet.

 

”Det känns mycket bra att få möjlighet att ingå i Teqt Group. Jag känner mig lugn och trygg med genomförandet av affären och ser detta som en chans för Takteknik att utvecklas till dess fulla potential. Vi i gruppen kommer att ha en stor fördel då vi kan bolla våra sammanlagda kompetenser och erfarenheter på ett sätt som gör oss ännu starkare. Jag är övertygad om att vi i Teqt Group har en mycket fin och spännande resa framför oss”, säger Ola Hermansson, VD på Takteknik.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

Takteknik utför takarbeten som takläggning och takomläggning med tätskikt, främst för bostäder, samhällsfastigheter och logistiklokaler. Företaget har utmärkt sig med hög kundnöjdhet och god lönsamhet, ett resultat av en stark företagskultur med engagerade medarbetare och fokus på kvalitet.

 

Stefan Lind, VD Teqt Group, kommenterar:

”Takteknik har en riktigt stark lokal position med fokus på tätskikt och en potential att växa i närområdet. Med Ola som VD och Christer som styrelseledamot får vi in två starka lokala profiler med många års erfarenhet som kan både fortsätta att utveckla Takteknik och bidra till Teqt Groups utveckling.”

 

Takteknik i Hälsingland har långvarig god lönsamhet, och de tidigare ägarna har i samband med affären genomfört en återinvestering i Teqt Group. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.