Kronobergs Tak AB ingår partnerskap med Teqt Group
2021.12.17

Kronobergs Tak blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat Kronobergs Tak AB i Växjö, det marknadsledande takentreprenadföretaget i Kronobergs län. VD Miro Fekete och vice VD Ted Fekete kommer fortsätta att vara aktiva i verksamheten.

 

Kronobergs Tak grundades 1998 och har idag 18 medarbetare. Kontor och lager finns i Växjö, men företaget utför takarbeten i hela Kronobergs län. Miro Fekete är VD och hans son Ted Fekete är vice VD.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Kronobergs Tak har med hög kvalitet och skickliga och pålitliga medarbetare byggt upp en stabil verksamhet där kunderna alltid känner att de är i fokus. Att vi nu får en stark representation i Kronoberg är ett glädjande steg framåt för Teqt Group.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

Kronobergs Tak utför entreprenadarbeten med tätskikt, tillbehör, isolering och brandventilation. Företagets erfarna medarbetare byter, renoverar och lägger nya tak, och utför säkringar av tak, service och löpande takunderhåll, allt med hållbarhet och kunden i fokus.

 

”Detta blir en spännande resa. Jag tror att det är positivt för branschen att vi blir en del av en större organisation som kan utöva påverkansarbete på myndigheter och liknande framöver. Dessutom kan detta skapa starka mervärden för yrket takmontör och hjälpa till att bibehålla kunskapen inom yrket. Det känns väldigt positivt”, säger Miro Fekete, VD för Kronobergs Tak.

 

Under de senaste åren har Kronobergs Taks ekonomi och lönsamhet stadigt ökat, och företaget har många goda rekommendationer från nöjda kunder i Växjö med omnejd. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.