Samuelssons Tak AB ingår partnerskap med Teqt Group
2022.01.17

Samuelssons Tak blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat Samuelssons Tak i Kalmar, det marknadsledande takentreprenadföretaget i Kalmar län. VD Joacim Samuelsson kommer fortsätta att vara aktiv i verksamheten.

 

Familjeföretaget Samuelssons Tak AB grundades 1994 och har idag 18 medarbetare. Företaget har sitt säte i Kalmar med filialer i Västervik, Oskarshamn och Mönsterås och arbetar lokalt i hela Kalmar län.

 

”Det bästa med att ha gått med i Teqt Group är att få bredden i affären, vi är många parter som jobbar tillsammans för att skapa ett mervärde. Ensam är stark, men vi märker skillnaden nu, det är ett faktum att vi behöver varandra för att förstå affären och utveckla företaget. Alla företag i gruppen håller en otroligt hög kvalitet, det finns mycket historia där, och att kunna samarbeta inom gruppen gör att man slipper uppfinna hjulet två gånger”, säger Joacim Samuelsson, VD för Samuelssons Tak AB.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Samuelssons Tak AB har lång erfarenhet av takläggning och takentreprenad för låglutande tak. Företaget erbjuder kompletta takentreprenader med plåt- och träarbeten, såväl nyproduktion som omtäckningar av tak av alla storlekar, allt från små garage till stora industribyggnader. I erbjudandet ingår tätskiktssystem för både låglutande och branta tak, parkeringsdäck, terrasser samt så kallade Gröna tak med exempelvis gräs och mossa.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Samuelssons Tak AB skiljer sig från konkurrenterna genom att vara mer organiserade och sätter en heder i väl utförda arbeten från start till mål i varje projekt. Vi är glada att få in Samuelssons mer än 40-åriga erfarenhet av takarbeten i Teqt Group och stärka upp vårt erbjudande i Kalmar län.”

 

Samuelssons Tak är den ledande takentreprenören i Kalmar län och företaget har haft en lönsam tillväxt under ett antal år. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.