Kinnunens Plåtslageri ingår partnerskap med Teqt Group
2022.03.08

Kinnunens Plåtslageri blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Kinnunens Plåtslageri AB, ett företag med ledande marknadsposition i Stockholm inom plåtentreprenader. Den tidigare ägaren Magnus Kinnunen kommer fortsätta att vara aktiv i verksamheten.

 

Kinnunens Plåtslageri grundades 2005 och har sitt kontor och lager i Sollentuna. Verksamheten är primärt inriktad på byggnadsplåt och takomläggning i Stockholmsområdet.

 

”Jag ser fram emot att bli en del av Teqt Group som är specialiserade på just takbranschen. Det ska bli roligt att utveckla samarbetet med andra framgångsrika företag som kan utbyta erfarenhet och hjälpa varandra. Att på så sätt bidra till gruppens omsättning känns roligt. Vi ser också en möjlighet att använda gruppens medarbetare på specialkompetenser som vi saknar, till exempel på tätskikt”, säger Magnus Kinnunen, VD på Kinnunens.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Kinnunens riktar sig främst mot bostadsrättsföreningar som behöver renovera sina bostadshus, och är ett av de främsta företagen på renoveringsmarknaden i Stockholm.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Kinnunens Plåtslageri är ett genuint byggnadsplåtslageri med hög hantverksskicklighet som genomfört många prestigeprojekt i Stockholms innerstad. Med Magnus, plåtslagare i tredje generationen, och hans kollegor får vi ett starkt tillskott i Stockholmsregionen där många projekt kommer via rekommendationer. För hela Teqt Groups räkning välkomnar vi Kinnunens och ser med stor tillförsikt fram emot en fortsatt fin utveckling av verksamheten.”

 

Kinnunens har en stabil god lönsamhet. Förvärvet av Kinnunens genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.