Grums Husplåt ingår partnerskap med Teqt Group
2022.05.04

Grums Husplåt blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Grums Husplåt AB, ett av de äldsta och mest välrenommerade tak- och fasadföretagen i Värmland. VD Anders Dahlén och vice VD Johanna Dahlén Darle kommer även fortsättningsvis att vara aktiva i verksamheten.

 

Grums Husplåt är baserade i Grums och har en god marknadsposition i Karlstad och Värmland. Företaget grundades 1977 och är ett av Värmlands äldsta och största byggnadsplåtslagerier. 2017 förvärvades bolaget av Anders Dahlén, VD, och Johanna Dahlén Darle, vice VD, efter att Anders Dahlén arbetat i företaget i många år.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Anders Dahlén har lång kunskap om branschen och hantverket och med Johanna Dahlén Darles bakgrund inom strategiskt inköp och kunskaper i kalkylering och ekonomi har de byggt en stabil verksamhet med tydlig kvalitetsfilosofi som gett återkommande kunder och långvariga relationer. Vi är glada över att med Grums Husplåt kunna etablera verksamhet för Teqt Group i Värmland.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Grums Husplåt utför tak- och fasadarbeten, montagearbeten, legotillverkning samt plåtbearbetning upp till 3 mm, och är marknadsledande på rostfria sömsvetsade tak i Värmland. Företaget har även lång och gedigen erfarenhet av arbete med kulturbyggnader. Tillsammans med sina välutbildade plåtslagare sätter Grums Husplåt alltid kvalitet och en nöjd kund i fokus.

 

”Vi har under alla år varit noggranna i våra utföranden med en strävan att alltid efterlämna oss ett jobb av högsta kvalitet med en nöjd kund. Att vi nu får ingå i Teqt Group som uttalat samlar de bästa i branschen är ett kvitto på att det vi gör är rätt. Vi är glada och inspirerade att få jobba gemensamt i en stark grupp för att tillsammans fortsätta utveckla branschen framåt”, säger Johanna Dahlén Darle, vice VD för Grums Husplåt.

 

Under de senaste fem åren har Grums Husplåts omsättning och lönsamhet ökat kraftigt. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.