Bro & Tak ingår partnerskap med Teqt Group
2022.05.11

Bro & Tak blir en del av Teqt Group

Teqt Group AB har förvärvat Bro & Tak i Umeå, ett företag med en stark marknadsposition på taksidan och marknadsledande i Norrland på broar. VD Fredrik Holmberg och tidigare ägaren Johan Thomasson kommer fortsätta att vara aktiva i verksamheten. 

Bro & Tak grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Umeå, med kontor även i Örnsköldsvik och Lycksele. I företaget finns omkring 45 helårsanställda och uppemot 20 säsongsarbetare under perioder med högt tryck. Fredrik Holmberg tog över som VD efter Johan Thomasson hösten 2021, och båda ser nu fram emot samarbetet med Teqt Group.

 

”Det känns väldigt bra att få vara en del av Teqt Group, att få ta del av styrkan i ett stort bolag och att kunna ta lärdom och dra nytta av varandra. Ibland har det varit ganska ensamt, så att nu få fler att bolla med och att få möjligheter att ta oss an större projekt gemensamt, den styrkan är fantastisk. Vi ser fram emot att få bidra med vår erfarenhet och att bli starkare tillsammans”, säger Fredrik Holmberg, VD för Bro & Tak.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

Bro & Tak är specialister inom tak, tätskikt, tilläggsisolering och reparation av infrastruktur såsom utomhuskonstruktioner i betong, däribland broar, parkeringsdäck, terrasser och balkonger. Företaget är auktoriserad entreprenör för både flytapplicerade tätskikt och lösullsinstallationer för såväl byggföretag och fastighetsägare som privatpersoner. För lösullsisolering har Bro & Tak tre enheter tillgängliga för arbeten runtom i Norrland.

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Bro & Tak har en bredd som skiljer sig från många andra bolag i gruppen, där de utöver att ha en stark marknadsposition inom takarbeten även är marknadsledande på inbyggda tätskikt inom infrastruktur, såsom broar och parkeringsdäck. Vi är glada över att få in en så stark aktör på den norrländska marknaden.”

Bro & Tak har en stabil ekonomi och lönsamhet. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.