MB Tak AB ingår partnerskap med Teqt Group
2022.08.26

MB Tak blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat MB Tak i Skövde, en marknadsledande takentreprenör i Skaraborgs län. VD Fredrik Blomquist, grundaren Mikael Blomquist och ekonomiansvariga/tidigare ägaren Johanna Blomquist kommer fortsatt att vara aktiva i verksamheten.

 

MB Tak är ett familjeföretag i tredje generationen med över 40 års erfarenhet av takbranschen. Företaget är aktivt i Skövde, Skara, Tibro, Tidaholm, Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Lidköping, Falköping, Vara och övriga Skaraborg och har idag omkring 30 medarbetare.

 

Fredrik Blomquist är VD, och han ser positivt på samarbetet med Teqt Group:

”Jag ser bara fördelar med att ha blivit en del av Teqt Group. Vi blir en stor grupp, och den eventuella kompetens vi saknar finns nu bara ett samtal bort – vi kan hjälpa varandra, och det ger våra medarbetare nya möjligheter. Vi blir starka, stora projekt som vi kanske inte kunnat ta tidigare kan vi nu lösa tillsammans i gruppen. Vår värdegrund har alltid legat i hög kvalitet och kundfokus, och det känns bra att det är just det även Teqt tänker mest på.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Sveriges ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

MB Tak erbjuder en bredd av takarbeten som de senaste åren har gjort dem marknadsledande i Skaraborgs län. Företaget erbjuder takbyten för tak i papp, tegel, gummi, pvc och plåt, tätskiktsarbeten, renovering och reparation av tak, takbehandling och taktvätt. Med en egen plåtverkstad är MB Tak självförsörjande i allt från plåtknäckning till montage på plats med erfarna plåtslagare. Bland kunderna finns byggföretag, bostadsrättsföreningar, kommuner och industriföretag.

 

” MB Tak erbjuder en bredd av takarbeten som är unik i Skaraborg. Med sin långa erfarenhet och en stark familjekänsla i företaget kan deras kunder alltid vara säkra på att få högsta kvalitet på utförda arbeten. Vi är glada att få välkomna MB Tak in i Teqt Group!” kommenterar Stefan Lind, VD på Teqt Group.

 

MB Tak har en stabil ekonomi och lönsamhet. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.