Norska Alltak AS blir en del av Teqt Group
2022.10.18

Norska Alltak AS ingår partnerskap med Teqt Group

Teqt Group AB tar sitt första steg in i Norge med förvärvet av Alltak AS, en takentreprenör med god marknadsposition i Oslo och Akershusområdet.

 

Alltak AS erbjuder ett komplett utbud av tjänster inom tätskikts- och isoleringsarbeten. Med ett tjugotal medarbetare är företaget etablerat i närheten av Lillestrøm och verkar i huvudsak i Oslo och Akershusområdet. Alltak AS startades 2016 av Torry Hedlo, VD, och Jan Otten, vice VD, som tillsammans med delägarna Pavel Kasperek och Stian Hammer fortsatt kommer att vara aktiva i verksamheten.

 

”Alltak AS är en stark första aktör för Teqt Group i Norge. Jan Otten och Torry Hedlo har lång erfarenhet av entreprenörskap och besitter båda ett positivt driv som har gett företaget en trygg marknadsposition och långvariga och goda kundrelationer i området. Alltak har ett renommé för hög kvalitet och med ett fortsatt starkt ledarskap ser vi fram emot en vidare expansion i Norge tillsammans med Alltak”, kommenterar Stefan Lind, VD för Teqt Group.

 

Alltak AS utför takläggning, takförbättringar, plåtarbeten och isoleringsarbeten på såväl plana som lutande tak. Främst arbetar företaget med renoveringar, men hanterar även nyproduktion. Alltak gör även asfaltläggningar med traditionell teknik, så kallad grytedekking, på membran som parkeringsdäck, broar och dylikt En stor majoritet av kundbasen utgörs av fasta kunder; fastighetsägare, byggbolag och bolag inom offentlig sektor.

 

Alltak AS säger:

”Vi tycker det är spännande och roligt att få vara med och bygga upp Teqt Group i Norge, att få bygga något stort. Det känns tryggt att få fler samarbetspartners att luta sig emot och att bli större tillsammans.”

 

Alltak AS är ett stabilt företag som i flera år har haft en stark lönsamhet. De tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.