Torbjørn Lemtun AS ingår partnerskap med Teqt Group
2023.02.03

Torbjørn Lemtun blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat norska Torbjørn Lemtun AS i Grålum, en plåt- och takfirma i sydöstra Norge med över 40 års erfarenhet i branschen. VD Torbjørn Lemtun kommer även fortsättningsvis att vara aktiv i verksamheten.

 

Torbjørn Lemtun AS grundades 1979 och har idag drygt 20 medarbetare. Företaget arbetar med plåtslageri, takläggning och ventilation, och har under sina drygt 40 år byggt upp en marknadsledande position i området kring Fredrikstad, Sarpsborg och hela Østfold/Viken Fylkeskommune. Från den egna produktionsverkstaden kan kunderna specialbeställa bland annat beslag, takhuvar och ventilationsdelar, i tillägg till färdiga produkter från takränne- och ventilationslagret.

 

Torbjørn Lemtun AS har under många år haft en stabil god ekonomi och lönsamhet, och kunderna uppskattar att företaget har ett komplett erbjudande inom tak, plåt och ventilation.

”Jag tycker det är väldigt spännande att vi får lov att vara med och utveckla Teqt Group, tillsammans med våra duktiga medarbetare och många andra solida och duktiga firmor som har varit i branschen länge. Jag är mycket positiv till den vidare utvecklingen tillsammans med TEQT”, säger Torbjørn Lemtun, VD.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Torbjørn Lemtun AS är ett kvalitetsföretag som har ett komplett erbjudande inom plåtslageri och tätskikt, grundat på gediget kunnande. De är en viktig hörnsten för etableringen av Teqt Group i Norge som ger en plattform för fortsatt tillväxt.”

 

Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.