Tak & Beslag AS ingår partnerskap med Teqt Group
2023.02.13

Tak & Beslag blir en del av Teqt Group

Teqt Group har förvärvat norska Tak & Beslag AS i Gjerdrum, ett företag som är specialiserat på takomläggning och plåtslageri verksamt i området kring Oslo, Viken och Akershus. VD Jan-Erik W. Slettemark och delägaren och plåtslagarmästaren Tore Foss kommer även fortsatt vara aktiva i verksamheten.

 

Tak & Beslag AS grundades 2004 och har idag 20 medarbetare. Företaget har sina lokaler i Gjerdrum, mitt emellan Oslo och Gardermoen och riktar sig mot såväl företag och kommuner som privatpersoner och bostadsrättsföreningar. Fokus ligger på takomläggningar och plåtslageriprojekt inom renoveringar, och i företaget finns såväl utbildade plåtslagare som snickare.

 

Teqt Group är ett snabbväxande företag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad. Stefan Lind, VD på Teqt Group, kommenterar:

”Tak & Beslag har en bred kundbas med mycket hög kundnöjdhet, vilket har gett dem en god marknadsposition i Osloområdet. Sedan många år har de ett etablerat samarbete med Alltak AS för ett komplett erbjudande inom tak, med möjlighet att stärka positionen ytterligare.”

 

Tak & Beslag AS har sedan start gått med vinst och har de senaste fem åren kraftigt ökat både omsättning och lönsamhet. I området Romerike är Tak & Beslag idag en betydande leverantör till bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar tack vare fokus på god service, snabb leverans och tillgänglighet, tekniskt skickliga medarbetare och ett stort och brett lager.

 

”Efter många år ’ensamma’ ser vi nu fram emot en ny vardag med många möjligheter, såväl ekonomiskt som med kollegor som vi kan diskutera jobb, lösningar och problem med. Det är en bra känsla att få vara med och bygga något större – det ger mening och inspiration”, säger Jan-Erik W. Slettemark VD för Tak & Beslag AS.

 

Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.