Teqt Group anställer en landschef i Norge
2023.05.25

Torstein Svennevig blir landschef i Norge

Teqt Group är den ledande aktören inom taklösningar, plåtslageri och tätskiktsentreprenader i Sverige. TEQT expanderar nu vidare i Norge, där Torstein Svennevig har anställts som landschef. Torstein Svennevig kommer närmast från tjänsten som landschef för Kingspan Insulation Norge, och hans erfarenhet av att bygga upp verksamheter från grunden är ett värdefullt tillskott för att förverkliga gruppens tillväxtplaner i Norge.

 

Torstein Svennevig är ursprungligen kemiingenjör, men har två decenniers erfarenhet från byggbranschen. Sedan 2012 har han byggt upp den norska avdelningen av Kingspan Insulation från noll i omsättning till att bli marknadsledare inom högeffektiv isolering i Norge. I Teqt Group ska Torstein Svennevig arbeta med nya förvärv och leda den relativt nya norska delen av koncernen.

 

”Det kommer att bli ett äventyr att vara med och utveckla TEQT till den ledande grupperingen även i Norge. När företag ansluter sig till Teqt Group blir de en del av en större grupp som kommer att ge möjligheter till samarbete och utveckling som de kanske inte har som mindre, fristående företag”, säger Torstein Svennevig.

”Jag har varit med i liknande processer tidigare, bland annat med Kingspan, och vet att något av det viktigaste är att man trivs på jobbet. Jag ska, tillsammans med ledningen i de lokala dotterbolagen, skapa en grupp där det är högt i tak och där alla medarbetare kan trivas och utvecklas.”

 

Företagen inom Teqt Group är utvalda för sin höga kundnöjdhet och fokus på hantverksskicklighet och kvalitet. På detta sätt skapar Teqt Group trygga lösningar av hög kvalitet inom taklösningar, plåtslageri och tätskiktsentreprenader.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:

”Med Torstein Svennevigs erfarenhet från bygg- och takbranschen, hans entreprenörsanda och erfarenhet av att bygga upp ledande verksamheter känner vi oss trygga i att Teqt Groups framgång i Sverige också kommer att fortsätta i Norge.”