Solar Invest ingår partnerskap med Teqt Group
2023.06.11

Solar Invest blir en del av TEQT

Teqt Group har förvärvat Solar Invest i Västerås, ett ledande företag inom installation av solcellsystem i Västerås och Mälardalen. VD och delägare Jon Lundevi kommer fortsatt att vara aktiv i verksamheten.

 

Solar Invest startades av Västerås Takentreprenad 2016 och har idag ett tiotal medarbetare. Företaget projekterar och installerar nyckelfärdiga solcellsanläggningar och batterilagringslösningar åt privatpersoner, fastighetsägare och entreprenadföretag i Västerås och Mälardalen. Solar Invest har vuxit med lönsamhet sedan start och efter att Jon Lundevi med lång erfarenhet från branschen kom in som delägare 2019 har Solar Invest etablerat sig som en ledande aktör med mycket hög kundnöjdhet på sin hemmamarknad.

 

Jon Lundevi, VD på Solar Invest, säger:

”Det känns roligt att få vara ett solcellsbolag i Teqt Group, det finns stora möjligheter att ytterligare vässa helhetserbjudandet av tak och solceller inom gruppen i Sverige och Norge. Det skapar ett bättre erbjudande, och jag ser fram emot att få vara med och sprida kunskapen över hela gruppen.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

 

”Med Solar Invest förstärker och breddar vi vårt utbud i Mälardalen och förtydligar vårt hållbarhetserbjudande ytterligare. Med Jons och medarbetarnas höga kompetens får vi dessutom möjlighet att förstärka gruppens kunskap inom förnybara energisystem och därmed en möjlighet till synergier i hela TEQT”, säger Stefan Lind, VD för TEQT Group.

 

De tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.