Västerås Takentreprenad ingår partnerskap med Teqt Group
2023.06.11

Västerås Takentreprenad går med i  TEQT-familjen

Teqt Group AB har förvärvat Västerås Takentreprenad (VTE), ett företag som har en ledande marknadsposition i Västeråsområdet inom tätskiktsentreprenader och service. De tidigare ägarna Richard Norström, numera VD, och Johan Markstedt, projektledare, kommer fortsatt att vara aktiva i verksamheten.

 

Västerås Takentreprenad grundades 2012 och har idag 15 medarbetare. Företaget arbetar med alla typer av takentreprenader, allt från nyproduktioner till omläggningar av äldre tak med renoveringsbehov. I företaget ingår servicebolaget VTS (Västerås Takservice), som specialiserar sig på servicearbeten på tak.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:

”Med Västerås Takentreprenad och service förstärker vi nu vår position i Mälardalen med takentreprenader och service. VTE har stor erfarenhet och levererar alltid kvalitet med senaste material och teknik med kunder och hållbarhet i fokus.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt- och tätskiktsentreprenad.

Västerås Takentreprenad utför takarbeten i hela Mälardalen, med tätskikt, duk, sedumtak och tegeltak samt tätskiktsarbeten på terrasser och innergårdar.

 

”Jag tycker det är otroligt spännande och kul att framöver få vara en del av Teqt Group. Jag ser fram emot samarbetet med de andra aktörerna inom gruppen, och att kunna ha ett utbyte av kunskap och åsikter, det ska bli otroligt roligt”, säger Richard Norström, VD på VTE.

 

Västerås Takentreprenad har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och de tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group. Förvärvet genomfördes i samband med undertecknande av aktieöverlåtelseavtalet.