Västplåt AB blir en ny partner i TEQT-familjen
2024.01.11

Västplåt AB blir en ny stark partner i TEQT-familjen

Teqt Group AB har förvärvat Halmstads Västplåt AB, ett ledande plåtslageri- och smidesföretag i Halland. Den tidigare ägaren och VD:n Morgan ”Mogge” Jönsson kommer fortsatt att vara aktiv och leda verksamheten.

 

Västplåt bildades 2015 och har idag 18 medarbetare. Förutom takläggning arbetar bolaget med de flesta typer av arbeten inom byggnadsplåtslageri och smide. Företaget är auktoriserat som en Trygg Plåtaktör samt har CE-certifikat enligt EN-1090 inom smide för bärande konstruktioner. Huvuddelen av omsättningen kommer från en trogen återkommande kundbas för vilken renovering, service och underhåll är en viktig del av erbjudandet.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:
”Mogge och Västplåt blir ett välkommet tillskott i vår satsning på expansion i sydvästra Sverige. Med ett skickligt affärsmannaskap och hög hantverksskicklighet har teamet på Västplåt byggt långvariga och starka kundrelationer. Vi ser fram mot att dela den kunskapen även med andra bolag i gruppen.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåtslageri-, smidesarbeten, sol- och tätskiktsentreprenader.

 

Morgan ”Mogge” Jönsson, VD för Västplåt säger:
”Jag ser fram emot att bli en del i Teqt- familjen. Att starta upp Västplåt från grunden 2015 har varit en fantastisk resa, utan mina fantastiska medarbetare hade inte detta varit möjligt då samtliga har olika kunskaper som har kunnat ta Västplåt till den höga nivå företaget är i idag. Som en del i Teqt-familjen kommer vi ta företagets utveckling till nästa steg. Jag känner en stolthet över att vi träder in i Teqt Group då vi vet att de företag som får vara med i gruppen måste uppfylla många höga krav. Tillsammans med de övriga aktörerna kommer vi bli ledande i Norden inom plåtslageri, smide, sol- och tätskikt.”

 

Västplåt har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och de tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group.

 

För mer information, kontakta Stefan Lind, VD på Teqt Group:
073-565 65 70
stefan.lind@teqt.se