Västtak i Halmstad ansluter till TEQT-familjen
2024.01.11

Västtak i Halmstad ansluter till TEQT-familjen

Teqt Group AB har förvärvat Västtak AB, ett företag som har en ledande marknadsposition i Halland inom tätskiktsentreprenader och service. De tidigare ägarna VD Per Nilsson, Magnus Johansson och Morgan Jönsson kommer fortsatt att vara aktiva i verksamheten.

 

Västtak bildades 2018 och har idag 11 medarbetare. Företaget arbetar med alla typer av takentreprenader, allt från nyproduktioner till omläggningar av äldre tak med renoveringsbehov samt service och underhåll. En stor del av omsättningen kommer från renovering och underhåll.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:

”Med Västtak förstärker vi tydligt vår position i sydvästra Sverige med takentreprenader och service. Med Pers starka driv och stora erfarenhet av takbranschen, med fokus på kunder och kvalitet, ser vi fram mot att tillsammans med Per och teamet förstärka positionen ytterligare.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåtslageri-, smidesarbeten, sol- och tätskiktsentreprenader.

 

Per Nilsson, VD för Västtak säger:
”Som VD på Västtak AB tycker jag att det är otroligt roligt att få bli en del i Teqt-familjen. Jag ser detta som ett positivt steg i Västtak´s utveckling och att framåt kunna arbeta tillsammans med de andra aktörerna i Teqt-familjen och på så vis bli den ledande aktören gällande tätskikt i Norden.”

 

Västtak har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och de tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group.

 

För mer information, kontakta Stefan Lind, VD på Teqt Group:
073-565 65 70
stefan.lind@teqt.se