Toarps Plåtslageri blir en ny stark partner i Teqt Group
2024.03.06

Toarps Plåtslageri blir en ny stark partner i Teqt Group och förstärker närvaron i Västra Götaland


Teqt Group AB har förvärvat Toarps Plåtslageri, ett växande plåtslageri verksamma i Borås med omnejd. De tidigare ägarna, Johan Lindberg, Frank Hjers, Oscar Karlsson och Anton Berglund, kommer fortsatt att vara aktiva och leda verksamheten.

 

Toarps Plåtslageri, som grundades 2012 av Johan Lindberg och Frank Hjers, har vuxit och utgör idag ett starkt team med ett trettiotal unga och skickliga medarbetare. Toarps, som är specialiserade på plåtarbeten och har en egen verkstad, utför de flesta typer av byggnadsplåtslageriarbeten, inklusive bandtäckning, takläggning och fasadarbeten. En stor del av omsättningen kommer från en återkommande kundbas, men bolaget har även attraherat många nya kunder under de senaste åren tack vare sin hantverksskicklighet, vilket har bidragit till tillväxten.

 

Stefan Lind, VD för Teqt Group, kommenterar:

” Vi är glada att Johan Lindberg och hans starka Toarps-team valt att bli en del av Teqt Group. Med en redan stark position i Borås med omnejd samt ett ungt och skickligt lag av plåtslagare blir de ett värdefullt tillskott till vår etablering i Västsverige.

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt-, sol- och tätskiktsentreprenader.

 

Johan Lindberg, VD för Toarps Plåtslageri säger:

På Toarps har vi alltid sökt efter utmaningar och strävat efter utveckling inom företaget. När möjligheten att bli en del av en större grupp med fler kollegor dök upp, där vi kan dra nytta av andras erfarenheter och förhoppningsvis dela med oss av våra egna insikter, var beslutet enkelt att ta.

Då vi jobbar med en servicegrupp, resande grupp och entreprenadsida ser vi många fördelar att vara med i Teqt-familjen. Vi är väldigt tacksamma att få vara med på denna resa och att ha ett gemensamt mål att bli ledande i Norden inom plåtslageri, smide, sol- och tätskikt.”

 

Toarps Plåtslageri har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och de tidigare ägarna genomförde i samband med köpet en återinvestering i Teqt Group.

 

För mer information, kontakta Stefan Lind, VD på Teqt Group:

073-565 65 70

stefan.lind@teqt.se