Wicote fixar tätskiktet på World of Volvo
2024.07.05

Ett arbete på World of Volvo

I Göteborg växer World of Volvo fram som ett nytt landmärke – ett upplevelsecenter fyllt med interaktiva utställningar, spännande program, underhållande evenemang och unika kulinariska upplevelser. Wicote, ett partnerbolag i Teqt-koncernen, har ansvarat för olika tätnings- och isoleringsarbeten. Vi har intervjuat Karl Dahlström och Carl-Gunnar Wiktorsson från Wicote, som delar med sig av sina erfarenheter från projektet.

 

Från stödmur till takets topp

Wicote började med att täta en stödmur, men arbetet växte snabbt. ”Vi fick göra tätskikt på alla plan och lägga det stora taket,” berättar Karl. Byggnadens ovanliga konstruktion krävde många speciallösningar och kreativt tänkande. ”Vi har till exempel tätat blomsterlådor inomhus,” tillägger han.

Ett projekt fyllt av utmaningar

Carl-Gunnar beskriver de olika tätningsarbeten de utfört: ”Vi har använt gjutasfalt, provisoriska tätningar och många olika sorters isolering.” Projektet, som pågick i nästan tre år, krävde att de anpassade sig till olika tekniska utmaningar och en snäv tidsram.

 

Innovation och stolthet

Att arbeta på World of Volvo har varit en stor ära för både Karl och Carl-Gunnar, som själva är från Göteborgsområdet. ”Det känns extra roligt att vara en del av ett projekt som spelar en stor roll i Göteborgs företagshistoria,” säger Karl. Carl-Gunnar instämmer: ”Det är fantastiskt att få göra något med Volvo och i det här området.”

Säkerhet och logistik

Samarbetet med BRA Bygg, totalentreprenören, fungerade mycket bra och säkerhet och logistik var två avgörande aspekter i projektet. ”De avsatte människor som bara jobbade med logistik,” berättar Karl. ”BRA Bygg är väldigt trevliga att jobba med då de både har ett stort engagemang i projekten men också är lyhörda,” säger Carl-Gunnar. 

 

Ett nytt landmärke i Göteborg

Projektet har inneburit ett nära samarbete mellan olika företag och entreprenörer. Carl-Gunnar säger: ”Det har varit ett spännande och roligt projekt att få vara med och bygga ett landmärke.” Karl tillägger: ”Vi har gjort så mycket olika moment, mer än bara tak.”