Solvikin Kattohuolto är Teqt-gruppens första förvärv i Finland
2024.07.11

TEQT förvärvar Solvikin Kattohuolto i Finland

Teqt Group AB har förvärvat Solvikin Kattohuolto, en framstående och växande takentreprenör i Helsingforsområdet. Den tidigare ägaren, Erik Ettala, kommer att fortsätta leda verksamheten som en del av Teqt Group.

 

Solvikin Kattohuolto, som grundades 2008, sysselsätter idag cirka trettio anställda och erbjuder tjänster inom taksäkerhet, takmålning, snöröjning och större takomläggningsprojekt. Företaget har ett stort antal serviceavtal för fastigheter i Helsingforsregionen.

 

Fredrik Karlsson, M&A ansvarig för Teqt Group, kommenterar:

”Solvikin Kattohuolto är vårt första finska förvärv och kommer vara en viktig del i vår expansion i Finland. Jag ser framemot att tillsammans med Solvikin Kattohuolto samt våra svenska och norska bolag utveckla Solvikin Kattohuoltos starka serviceerbjudandet ytterligare. Vi är glada att Erik med sitt team har valt att bli en del av TEQT-familjen.”

 

Teqt Group är ett snabbväxande specialistföretag med målet att bli Nordens ledande aktör inom plåt-, sol- och tätskiktsentreprenader.

 

Erik Ettala från Solvikin Kattohuolto kommenterar:
”Vi på Solvikin Kattohuolto ser fram emot en spännande framtid som en del av Teqt Group. Vi hoppas kunna bidra med vår expertis och erfarenhet inom serviceområdet. Det känns som ett naturligt steg i vår utveckling att bli en del av Teqt Group och dra nytta av de samlade erfarenheterna och kunskaperna inom gruppen.”

 

Solvikin Kattohuolto har sedan start haft en stabilt ökande lönsamhet och i samband med köpet har den tidigare ägaren genomfört en återinvestering i Teqt Group.

 

För mer information, kontakta Fredrik Karlsson, M&A på Teqt Group:
070-693 03 64
fredrik.karlsson@teqt.se